fbpx
Aparat dentar safir: caracteristici, avantaje, pret

Aparat dentar safir: caracteristici, avantaje, pret

Indiferent de varsta, persoanele care isi doresc dinti perfect aliniati (copii, adolescenti sau adulti) sunt reticente atunci cand vine vorba de un tratament ortodontic, desi sunt preocupate de aspectul estetic si isi doresc un zambet perfect.

Ortodontia este ramura stomatologiei care se ocupa de corectarea pozitiei dintilor si a maxilarelor. Rolul medicului ortodont este acela de a corecta problemele dintilor nealiniati, care altfel ar provoca dificultati in a mesteca, in mentinerea unei igiene orale adecvate si a unor defecte de vorbire. Beneficiile suplimentare ale ortodontiei sunt reprezentate de alinierea perfecta a dintilor, care este placuta din punct de vedere estetic, insa, in general, acest tip de stomatologie este mult mai complex decat procedurile simple de cosmetica dentara, cum ar fi albirea dintilor.

Cea mai la indemana metoda prin care se poate corecta pozitia dintilor este prin aplicarea aparatelor dentare, care au rolul de a indrepta dintii. Tehnologiile moderne permit ca aparatele dentare aplicate sa fie discrete, abia vizibile, daca nu aproape invizibile. Aparatele dentare sunt realizate din diferite materiale: metal, ceramica si sunt diferite ca aspect si functionalitate: aparate dentare fixe, mobile. Toate ajuta la miscarea dintilor si ajustarea cresterii maxilarului, precum si a muschilor conectati la acesta. Aceste aparate functioneaza prin aplicarea unor forte in directia dorita pentru a ajuta la alinierea atat a dintilor cat si a falcilor.

Aparatul dentar safir invizibil

Aparat dentar safir invizibil

Aparatul dentar safir reprezinta una dintre optiunile disponibile pentru pacientii care sunt preocupati de aspectul estetic, deoarece acestea raspund nevoilor de eficienta si de estetica a tratamentului in acelasi timp. Este un tratament ortodontic fix, discret si aproape invizibil.

Aparatul dentar din safir este realizat din cristal de safir pur, unul dintre cele mai dure materiale din natura, dupa diamant. Cristalul este rafinat si lustruit la cald pentru a obtine un suport frumos si rezistent, practic invizibil pe dinti si care nu isi schimbe culoarea in timp.

Cristalul artificial are un efect de cameleon asupra suprafetei dintilor, ceea ce-l face foarte dificil de observat. Deoarece suprafata suportului nu favorizeaza acumularea placii si nu isi modifica culoarea din cauza colorantilor alimentari, dispozitivul isi mentine proprietatile estetice pe intreaga perioada a tratamentului. Acest tip de aparate dentare faciliteaza ingrijirea corespunzatoare a dintilor in timpul periajului.

Aparat dentar invizibil

Combinatia dintre proprietatile foarte dure dar fragile in acelasi timp ale brachetilor din safir si rezistenta ridicata a legaturii reduce eventualele fracturi ale aparatului.

Plasarea aparatului safir dureaza intre 18-24 luni, in functie de dificultatea specifica fiecarui pacient.

Datorita caracteristicilor lor estetice remarcabile, aparatele ortodontice safir sunt preferate de majoritatea adultilor si adolescentilor. Acest fapt se datoreaza aspectului translucid, spre deosebire de bratele ceramice, care sunt albe.

Aparat dentar safir
Diferenta intre aparatul dentar metalic si aparatul dentar safir

Costurile unui aparat dentar invizibil safir sunt ceva mai mari decat cele pentru aparatele metalice sau cele ceramice, dar mult mai mici comparativ cu cele invizibile (linguale).

Ce sunt aparatele dentare safir?

  • sunt aparate fixe;
  • se aplica pe fata dintilor;
  • sunt la fel de eficiente ca aparatele metalice;
  • sunt foarte estetice deoarece sunt aproape invizibile;
  • imbina perfect eficacitatea si estetica.

Aparatul dentar safir: caracteristici

  • este complet transparent;
  • nu isi schimba culoarea in timp (pe durata tratamentului);
  • datorita transparentei lui este discret, indiferent de culoarea dintilor pe care este aplicat;
  • este aproape invizibil;
  • are o suprafata ultra-neteda;
  • are margini rotunjite, ceea ce il face perfect pentru confortul pacientului.

In ce cazuri se foloseste aparatul dentar safir?

Un ortodont poate recomanda aparatul dentar safir in cazul in care este necesar un tratament pe termen scurt. Astfel de aparate ortodontice sunt utilizate pentru:

  • corectarea anomaliilor sirurilor dentare sau a dintilor individuali;
  • corectarea malocluziei;
  • corectarea profilulu

In ce cazuri este imposibila folosirea aparatelor dentare safir?

  • cand igiena cavitatii bucale este una neadecvata
  • in prezenta cariilor netratate
  • in prezenta mai multor plombe si coroane
  • prezenta crapaturilor si petelor pe smalt
  • alergie la materialele din care este realizat aparatul ortodontic
  • boli somatice severe sau probleme mentale.

Cat costa un aparat dentar safir?

Pretul unui tratament ortodontic cu aparat dentar safir este mai ridicat decat in cazul aparatelor dentare metalice clasice. Clinica stomatologica Miko Dental si medicii specialisti in ortodontie asigura servicii de cea mai inalta calitate. Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru aparat dentar safir, ceramic si metalic.

Deschide chat
Bună! Cu ce te putem ajuta astăzi?