fbpx
Calitatea materialelor implantului dentar face diferenta de pret

Calitatea materialelor implantului dentar face diferenta de pret

Implantologia dentara avanseaza rapid, materialele folosite au o calitate din ce in ce mai inalta si sunt capabile sa ofere confort si o estetica de neimaginat in urma cu cativa ani.

Un implant dentar are 3 componente:

  • surub
  • bont
  • coroana

 

 

 

 

 

 

Surubul sau implantul dentar propriu-zis, este partea introdusa in osul maxilarului sau in mandibula pentru a inlocui radacina unui dinte extras. Acesta poate fi fabricat din titan, zirconiu sau tantaliu.

Titanul este un material biocompatibil si oseointegrabil, ceea ce inseamna ca intr-un timp scurt surubul se integreaza perfect in tesuturile inconjuratoare din osul mandibular sau maxilar in care este inserat. Titanul este rezistent la coroziune datorita formarii unui strat subtire de oxid pe suprafata.

 

 

 

 

 

Implanturile dentare sunt produse de cateva zeci de companii. Principalele sunt concentrate in Israel, Germania, Elvetia, Statele Unite. Fiecare brand are caracteristicile si avantajele sale. Cu toate acestea, foarte importante sunt experienta si profesionalismul medicului care realizeaza operatia.

Bontul, piesa intermediara intre surub si coroana, este fixat in interiorul implantului dentar, si de obicei este din titan. Bonturile pot avea mai multe forme si angulatii, motiv pentru care preturile difera semnificativ.

Coroana dentara, sau partea exterioara, poate fi realizata din material compozit, ceramica sau zirconiu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Factorii care influenteaza pretul implanturilor dentare

O operatie de implant dentar reprezinta un proces laborios care include:

  • Vizite si examinari de specialitate, inainte de operatie, pentru a evalua cate implanturi si coroane dentare sunt necesare si pentru a verifica daca osul poate sustine implantul. Dupa operatie, pentru evaluarea starii instalatiei
  • In cazul deficitului de os este necesar sa se recurga la o ridicare a sinusului maxilar sau la o grefa osoasa, care necesita mai mult timp si si costuri mai mari
  • Managementul tesuturilor dure si moi. In afara de grefele osoase, este esentiala si starea gingiei din jurul implantului
  • Materialele folosite: o proteza ceramica costa mult mai mult decat una din material compozit
  • Marci folosite: pe piata exista mai multi producatori
  • Nu in ultimul rand, medicul care efectueaza operatia. Pregatirea unui medic implantolog, participarea la cursuri si congrese reprezinta o mare investitie din punct de vedere al timpului, cat si al costurilor! Chiar si o eroare de pozitionare a unui implant de cativa milimetri poate avea un impact considerabil asupra rezultatului estetic.

Din toate aceste motive, costul unui implant poate varia semnificativ, insa caliatea materialelor si recomandarile medicului ar trebui sa primeze.

Deschide chat
Bună! Cu ce te putem ajuta astăzi?