fbpx
Ce indică prețul unui implant dentar complet?

Ce indică prețul unui implant dentar complet?

Considerata solutia optima de inlocuire a dintilor lipsa, implantul dentar se bucura de o mare popularitate, in ciuda preturilor semnificative pe care le presupune un tratament complet cu implanturi. Alegerea cea mai corecta si conforma cu nevoile, asteptarile si bugetul fiecarui pacient poate genera dificultati in conditiile unei game variate de oferte existente. De la brand, la tipul de procedura, exista o serie de detalii care fac diferenta de pret cand este vorba de o procedura completa de implant dentar.

Pretul unui implant dentar complet si componentele acestuia

Pretul unui implant dentarIn evaluarea pretului unui implant dentar complet sunt luate in considerare mai multe aspecte, iar pentru a intelege mai bine ce reprezinta costul total al unui implant dentar, trebuie avut in vedere setul de componente al unui astfel de tratament.

Un implant dentar complet este format din:

  • surubul de titan, implantul propriu-zis, plasat in os: intre 300 si 2000 de euro / implant
  • bontul – insurubat pe implant pentru a sustine coroana: intre 50 si 300 euro/bont
  • coroana cimentata pe bont: intre 100 si 1200 euro/ coroana

    Pretul unui implant dentar complet
    Cat costa un implant dentar complet?

 

Implantul dentar propriu-zis este o structura metalica din titan sau zirconiu, sub forma unui surub, care inlocuieste radacina unui dinte lipsa (extras anterior sau care urmeaza sa fie extras deoarece este irecuperabil). Acesta, la fel ca radacinile naturale ale dintilor, se afla in interiorul osului sub gingie.

Pretul unui implant dentar

Pentru inserarea acestui surub in osul mandibulei sau al maxilarului este nevoie de un intreg instrumentar, precum si de alte materiale, plus de indemanarea unui medic implantolog specializat. Toate acestea sunt considerate in calculul final al procedurii de implant.

Implantul in sine nu ar fi estetic sau functional in lipsa unui dinte atasat la implant sub forma unei coronae sau punti dentare care sa completeze ansamblul si sa indeplineasca functia unui dinte.

 

 

 

Coroana dentara este partea vizibila a dintelui, care se afla deasupra gingiei si care este folosita pentru mestecare, avand si rol estetic. Din acest motiv se folosesc materiale estetice de culoarea dintilor naturali: metalo-ceramica, ceramica (materialul cel mai apropiat de dintii naturali, translucid si stralucitor, pentru un efect natural maxim).

Materialul estetic poate avea, pentru o rezistenta mai mare, un suport metalic (din aliaj nobil cu aur sau metal de baza) sau un suport ceramic (zirconiu, un material care seamana cu ceramica).

Exista deci diferite niveluri de calitate intre diferitele materiale si procese de realizare ale coroanelor sau lucrarilor, ceea ce se reflecta inevitabil in costuri.

Pentru a uni implantul si coroana este nevoie de un element intermediar, care se insurubeaza in implant si sprijina prin cimentare coroana: acest element se numeste bont protetic. De obicei este realizat din titan, aliaj sau otel.

Acesta poate fi achizitionat standardizat de catre firma care vinde implanturile sau poate fi personalizat pentru fiecare pacient, prin fuzionarea sa manuala sau frezarea acestuia cu metode CAD-CAM folosind utilaje sofisticate.

Inserarea bonturilor protetice, o alta etapa a pocedurii chirurgicale, presupune, si ea, anumite costuri.

Operatiuni suplimentare care influenteaza costul complet al implantului dentar

La intregul tratament se adauga si diferite alte articole sau interventii cum ar fi: planul de tratament, radiografia panoramica, aditia de os (acolo unde lipsa dintelui este mai veche si a generat resorbtia osului), chirurgia asistata de computer.Pretul unui implant dentar

Implantologia ghidata presupune realizarea unui ghid chirurgical prin care implanturile sunt pozitionate cu cea mai mare precizie, conform unui proiect computerizat studiat pe CT-ul dentar al pacientului.

Abilitatile si experienta medicului chirurg implantolog

Este esential ca acest tip de lucrari dentare fixe pe implanturi sa fie realizate de un profesionist care sa inteleaga nevoile specifice fiecarui pacient, recomandand cele mai bune solutii din punct de vedere medical, in primul rand.

Pentru succesul de durata al unei interventii chirurgicale de insertie a unui implant dentar, profesionalismul si experienta chirurgului sunt fundamentale. Sarcina sa este de a evalua daca, cand si cum sa se efectueze, tehnica de utilizat, tipul de sistem care va fi utilizat etc.

Concluzii – formula calcul implant dentar complet pret

Considerand toate elementele descrise anterior, pretul unui implant dentar complet pentru restaurarea unui dinte poate fi calculat astfel:

Implantul propriu-zis + bontul protetic + coroana dentara => Cost final dinte

Va invitam sa consultati lista noastra completa de preturi pentru implant dentar.

Deschide chat
Bună! Cu ce te putem ajuta astăzi?