fbpx
Implantul dentar si diabetul: ce trebuie sa stii

Implantul dentar si diabetul: ce trebuie sa stii

Este recomandat implantul dentar la bolnavii de diabet zaharat? Este o intrebare pe care o pun persoanele care sufera de diabet, deoarece acesta poate da nastere unor ingrijorari suplimentare in cazul unei interventii chirurgicale. Datorita metodelor din ce in ce mai putin invazive existente astazi si capacitatii de a tine sub control simptomele bolii, implanturile dentare pot reprezenta cea mai buna solutie pentru problemele legate de lipsa dintilor chiar si la diabetici.

Ca si in cazul altor afectiuni, diabetul reprezinta o conditie particulara careia i se acorda o atentie sporita. Cu toate acestea, diabetul in sine nu este o contraindicatie absoluta la tratamentul cu implant dentar. Datorita progresului stomatologiei, chiar si un pacient cu diabet poate beneficia de un implant dentar in siguranta. Daca diabetul este sub control, nu exista contraindicatii.

O persoana diabetica poate necesita ingrijiri speciale inainte si dupa interventia de implant dentar. Studii recente arata ca implanturile dentare sunt sigure pentru persoanele cu diabet controlat, cu conditia ca starea lor generala de sanatate sa fie buna. Daca diabetul este bine controlat, implantul are o rata de respingere si complicatii similare ca in cazul unei persoane sanatoase. Pentru cei care sufera de diabet, implantul este o alternativa la proteze sigura si mai durabila.

implant dentar diabet

Inainte de a interventia de implant dentar la un pacient cu diabet zaharat, medicul chirurg implantolog va solicita istoricul medical pentru a cunoaste si evalua situatia si va efectua toate verificarile necesare:

– analize precum hemoleucograma, timp de coagulare, glicemie etc

– situatia tesutului osos suficient de gros si dens;

– starea gingiilor si a mucoasei bucale

– absenta starilor inflamatorii;

– necesitatea efectuarii tratamentului de igienizare.

In prezenta tuturor conditiilor adecvate, pacientul poate fi operat in siguranta totala.

Beneficiile implantului dentar pentru bolnavii de diabet

Implanturile dentare pot fi o solutie buna atunci cand vine vorba de alimentatia celor care sufera de diabet. Acestia au o dieta care include alimente proaspete si integrale, cum ar fi legume bogate in fibre, care sunt mai greu de mestecat. Protezele dentare sunt mult mai predispuse la miscare, ceea ce face mai dificila mestecarea unor alimente, provocand durere in gingii. Persoanele care sufera de disconfort pot fi tentate sa-si schimbe dieta sau sa manance mai putin. Evident, acest lucru impiedica o dieta prestabilita si face mai dificila mentinerea nivelului de zahar sub control. Acesta este motivul pentru care implanturile dentare ancorate ferm de maxilar, comparativ cu protezele amovibile, sunt mai potrivite pentru diabetici.

Implanturile sunt sigure pentru pacientii diabetici si le pot imbunatati semnificativ sanatatea. Pe langa faptul ca ajuta la mentinerea unei diete echilibrate intr-un mod simplu, implanturile elimina inflamatiile, iritatiile si infectiile care sunt mai frecvente in cazul protezelor dentare. Acest lucru reduce riscul de boli parodontale, de infectii si complicatii post-implant.

Diabetul zaharat este o boala care poate duce la afectiuni ale organelor: ochi, rinichi, predispune la parodontoza si la pierderea dintilor. Implanturile dentare sunt inserate in osul maxilarului si se bazeaza pe procesele naturale de vindecare ale organismului pentru osteointegrare. Procesul de vindecare poate fi mai lent pentru persoanele cu diabet zaharat. Cu toate acestea, tehnologia si noile cercetari in domeniul stomatologiei si implantologiei permit astazi rate de succes ridicate la implanturile dentare la pacientii diabetici. Medicul dentist va poate ajuta prin crearea unui plan de control al diabetului.

Implantologia ghidata digital: o solutie ideala pentru pacientii diabetici

La pacientii diabetici, organismul nu reuseste sa regleze cantitatea de glucoza din sange si productia de insulina este afectata. Diabetul influenteaza si vindecarea ranilor, determinand ingustarea vaselor de sange. Prin urmare, timpul de recuperare al pacientului creste in timpul interventiei chirurgicale, chiar si in timpul inserarii implanturilor dentare si in timpul procesului de osteointegrare.

Implantologia ghidata digital reduce drastic invazivitatea chirurgicala: adica nu numai durerea este redusa, ci si sangerarea si inflamarea. In mod similar, tesuturile se vor vindeca mai repede si timpii de interventie in sine sunt redusi.

Deschide chat
Bună! Cu ce te putem ajuta astăzi?