fbpx
Materiale folosite la implantul dentar

Materiale folosite la implantul dentar

In ultimele decenii, implanturile dentare au devenit cea mai sigura si durabila solutie pentru restaurarea danturii in cazul dintilor lipsa. De la aparitia implanturilor dentare, tehnicile de implantologie si materialele utilizate au evoluat constant. Astazi exista dinti artificiali care garanteaza o rezistenta maxima si care sunt aproape identici cu cei naturali.

Materialele utilizate pentru realizarea implanturilor dentare au fost continuu dezvoltate pentru intelegerea modului in care proprietatile fizice si chimice afecteaza rezultatul clinic al tratamentului, care s-a imbunatatit considerabil.

implant dentar

 

 

Implanturile dentare sunt folosite pentru a sprijini coroanele dentare care inlocuiesc dinti unici, punti care restabilesc mai multi dinti lipsa si chiar proteze complete.

 

 

 

 

 

 

 

Din ce sunt fabricate implanturile dentare?

Inovatiile din acest domeniu reprezinta o adevarata revolutie si ofera avantaje considerabile pentru pacienti. In mod ideal, materialele folosite la realizarea implanturilor dentare ar trebui sa fie biocompatibile si rezistente la coroziune si la fracturare, iar designul implantului compatibil cu proprietatile sale fizice. Astfel, pentru realizarea lor se folosesc materiale precum titanul, zirconiul sau, mai recent, Straumann Roxolid.

Primele implanturi dentare moderne au fost realizate din titan, un material dur si usor care fuzioneaza cu osul uman si se integreaza in acesta. Acest proces este cunoscut sub numele de biocompatibilitate. Implanturile dentare fabricate din titan au o rata de succes de 95% si pot dura toata viata cu o rutina adecvata de ingrijire.

implant dentar titan

Cu toate acestea, intr-un procent redus de cazuri poate exista o reactie alergica la acest material. Referitor la estetica, in cazul in care linia gingiei se retrage sau se subtiaza, implantul poate lasa un contur intunecat sub gingii.

Zirconiul este considerat un material inovator in implantologie, desi este utilizat in domeniul medical de zeci de ani. Zirconiul este considerat cea mai buna solutie pentru realizarea implanturilor dentare, deoarece are caracteristici foarte interesante si avantaje superioare in comparatie cu materialele utilizate in mod traditional.

Materialul ceramic este hipoalergenic, ceea ce inseamna ca nu declanseaza alergii sau sensibilitati. Implanturile de zirconiu au o culoare naturala a dintilor si exista un risc redus de contur vizibil sub gingii.

La fel ca titanul, zirconiul este biocompatibil, nu implica niciun risc de reactii alergice sau hipersensibilitate. De asemenea, este foarte rezistent atat la rupere cat si la coroziune, deci este durabil in timp. Este un material considerat avantajos pentru implanturile dentare deoarece placa dentara nu adera la suprafata lui la fel de usor ca in cazul titanului. Nu in ultimul rand, trebuie subliniat ca un implant de zirconiu pare complet natural si este perfect estetic. De fapt, dintele artificial este alb, de aceeasi culoare ca si dintii naturali.

Care sunt diferentele dintre titan si zirconiu?

Implanturile dentare realizate din titan sunt de obicei formate din doua bucati; surubul implantului, care inlocuieste radacina dintelui, apoi un bont, care se adauga pentru a conecta surubul cu coroana. Acest sistem din doua piese permite plasarea implanturilor din titan adanc in os, deoarece fiecare parte poate fi inserata separat. Aceste componente sunt de obicei plasate in momente diferite.

Implanturile de zirconiu sunt de obicei dintr-o singura bucata. Aceasta inseamna ca procedura poate fi finalizata intr-o singura sesiune. Cu toate acestea, implanturile din zirconiu pot fi mai greu de inserat. Ambele materiale folosite pentru implanturi dentare au punctele lor forte si caracteristicile lor unice.

Roxolid este un aliaj de inalta performanta compus din 15% zirconiu si 85% titan, special conceput de producatorul Straumann pentru utilizare in implantologie dentara.

Este un aliaj foarte solid care reduce invazivitatea procedurii. Are o rezistenta ridicata la tractiune si se osteointegreaza rapid, ceea ce il face materialul perfect pentru procedura de implant dentar. Proprietatile aliajului permit o siguranta mai mare si mai multe optiuni de tratament, cum ar fi inserarea unui implant cu diametru mai mic sau mai scurt, in special in cazurile in care este posibila evitarea grefei osoase.

In cadrul clinicii stomatologice Miko Dental, sunt folosite pentru restaurari dentare materiale de cea mai inalta calitate, precum implanturile Straumann, Bredent sau Zimmer. Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru implant dentar.

Deschide chat
Bună! Cu ce te putem ajuta astăzi?