fbpx
Proteze dentare mobile moderne: tipuri, caracteristici, preturi

Proteze dentare mobile moderne: tipuri, caracteristici, preturi

Pierderea dintilor este o problema care afecteaza nu numai persoanele in varsta, ci si pe cei care au suferit infectii deosebit de grave sau traume ale cavitatii bucale. In aceste cazuri, singura optiune o reprezinta protezele dentare, dispozitive medicale capabile sa restabileasca prin dinti artificiali functionalitatea normala si anatomia aparatului masticator.

Protezele dentare mobile sau detasabile inlocuiesc dintii naturali care, indiferent de motiv, au fost compromisi sau pierduti. Lipsa dintilor poate provoca probleme la nivelul oaselor maxilarului, iar dintii ramasi isi pot schimba pozitia devenind mai greu de curatat.

Protezele dentare mobile moderne au o flexibilitate mai mare decat modelele traditionale, ceea ce permite o mai buna adaptabilitate la gingiile pacientului, facand produsul mai putin invaziv.

In plus, aceste proteze pot fi indepartate pentru a permite igiena orala zilnica.

Aceste dispositive mobile pot fi partiale sau totale in functie de numarul de dinti pe care ii inlocuiesc.

In ceea ce priveste mobilitatea, exista proteze dentare fixe, mobile si mobilizabile.

Protezele dentare mobile sunt compuse atat din elemente mobile, cat si din elemente fixe, care actioneaza ca suport pentru cele fixe.

Tipuri de proteze dentare mobile moderne

Cea mai rapida, mai neinvaziva si mai rentabila solutie pentru pacient este adesea proteza dentara mobila, care poate fi ancorata pe alti dinti sau aplicata pe gingii, in cazul in care pacientul este complet edentat.

Perfectionarea solutiilor de remediere a edentatiei a dus la crearea de proteze dentare mobile de ultima generatie care utilizeaza materiale mai rezistente si functionale care au ca rezultat o estetica imbunatatita.

Proteza mobila totala

Este esentiala in cazul lipsei totale a dintilor, putand inlocui una sau ambele arcade. Pentru a fi stabila, proteza totala de pe arcada superioara va contine o parte a palatului, parte care poate fi modelata prin prelevarea de amprente dentare.

Proteza dentara scheletata

Este o proteza partiala folosita in cazurile in care exista inca dinti stabili de care dispozitivul poate fi agatat cu ajutorul unor carlige sau accesorii de precizie (capse).

Proteze dentare mobilePrezenta elementelor metalice permite o stabilitate mai mare a protezei.

Proteze dentare mobile

Proteza scheletata partiala cu structura din aliaj metalic poate avea:

– carlige vizibile, ceea ce o face mai putin costisitoare si mai rapid de realizat

– cu carlige invizibile: cea mai stabila si cea mai buna solutie din punct de vedere estetic.

In ambele cazuri, dintii naturali care sustin proteza vor fi acoperiti cu coroane si apoi supusi unor controale periodice si unei igiene orale aprofundate, pentru a evita deteriorarea.

Proteza flexibila din silicon

Proteze dentare mobile

 

Este o proteza dentara mobila partiala deosebit de practica si eficienta, cu suport gingival care nu traumatizeaza dintii naturali prezenti. Carligele sunt transparente, estetice, deoarece sunt realizate dintr-un material semitransparent, care dezvaluie culoarea gingiilor.

 

 

 

Protezele dentare din silicon realizate pentru arcada superioara nu au palat si sunt construite dintr-un material foarte rezistent dar elastic. Acestea nu sunt voluminoase, nu se deformeaza si sunt extrem de biocompatibile.

Proteze dentare mobile

Protezele dentare mobile din silicon flexibil se disting prin faptul ca sunt hipoalergenice si mult mai usoare, fiind de pana la 4-5 ori mai subtiri decat proteza traditionala.
Absenta structurii metalice evita acel „gust metalic” pe care il percep uneori cei care poarta proteze.

 

 

Proteze din material acrilic sau proteze Kemeny

Aceasta este o tehnica de ultima generatie utilizata in cazurile de edentatie partiala. Se foloseste in general ca solutie temporara, pana la aplicarea unei proteze definitive, de exemplu in cazul unei reabilitari cu implant dentar.

Care sunt avantajele protezelor dentare mobile?

In comparatie cu protezele dentare fixe traditionale, protezele detasabile prezinta unele avantaje.

Datorita functiei estetice si terapeutice a protezelor, pacientii pot zambi din nou, pot recastiga trasaturile faciale naturale si o calitate normala a vietii.

Acest tip de proteze pot fi igienizate si curatate cu usurinta, igiena dentara zilnica este mult mai usoara, iar costul final al unei proteze detasabile este mai mic decat cel al unei proteze fixe.

Cat costa o proteza dentara mobile?

Pretul unei astfel de lucrari variaza in functie de tipul de proteza si de materialul utilizat. In principiu, o proteza clasica costa mai putin decat o proteza fixa ​​sau una scheletata. Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru proteze dentare mobile.

Deschide chat
Bună! Cu ce te putem ajuta astăzi?