fbpx
Aparatul dentar invizibil Invisalign

Aparatul dentar invizibil Invisalign

Ce este aparatul dentar Invisalign invizibil?

Aparatul dentar invizibil Invisalign este utilizat pentru tratamentul ortodontic ca tehnica de miscare si aliniere corecta a dintilor pentru obtinerea unui zambet frumos, revolutionand ortodontia moderna.

Aparatul invizibil Invisalign este un aparat ortodontic detasabil personalizat. Spre deosebire de aparatele dentare traditionale cu bracketi, Invisalign este invizibil deoarece este compus dintr-o serie de gutiere transparente cu functia de a indrepta dintii si de a rezolva diverse malocluzii (probleme de inchidere a dintilor, intre arcul superior si arcul inferior).

Aparat dentar invizibil Invisalign

 

Gutierele transparente sunt de obicei generate de computer dintr-o matrita sau din amprentarea dintilor pacientului cu ajutorul unui scanner 3D. Datorita acestei tehnologii, se obtine o amprenta extrem de precisa a gurii. Mai mult, pacientul isi poate vedea viitorul zambet de la sfarsitul tratamentului.

Cu ajutorul scanarii, este posibila realizarea gutierelor transparente personalizate.

Gutierele Invisalign sunt subtiri si transparente, realizate din material plastic rigid (polimer), hipoalergenic, care inconjoara dintii pe intreaga lor suprafata. Aceasta face ca aparatul sa fie usor de montat si, mai ales, de indepartat.

Pentru a fi perfect functional, aparatul dentar Invisalign trebuie sa fie purtat ideal 22 ore pe zi si indepartat numai pentru a manca si pentru igiena orala zilnica.

Tratamentul este perfect nedureros, non invaziv, nu afecteaza modul de vorbire al persoanei sau fonetica acesteia.

Gutierele transparente trebuie schimbate, in functie de caz, la fiecare doua saptamani, intr-un mod complet autonom, pentru o perioada de la 6 pana la 18 luni.

Cum functioneaza aparatul dentar Invisalign invizibil?

Aparatul dentar invizibil Invisalign functioneaza ca si aparatele dentare metalice traditionale – actioneaza dintii pentru a-i indrepta si pentru a rezolva eventualele probleme legate de muscatura, singura exceptie fiind faptul ca este din plastic, transparent si detasabil.

Fiind complet nedureros, Invisalign minimalizeaza orice disconfort.
Invisalign este un aparat dentar care necesita colaborarea pacientului care trebuie sa-l tina cel putin 22 de ore pe zi si sa-l scoata numai pentru mese si pentru a mentine rutina de curatare.

Beneficiile majore ale aparatului dentar Invisalign

Aparat dentar invizibil Invisalign

Este INVIZIBIL: gutierele fiind transparente, se obtine un rezultat discret, fara a compromite estetica fetei

Este PRACTIC: nu provoaca neplacerile tipice aparatelor dentare metalice, este complet transparent si detasabil; este mobil si simplu de utilizat

Este EFICIENT: gutierele simple si pot fi utilizate imediat. Practice si la indemana tuturor, actioneaza eficient, garantand rezultate dupa prima sesiune

Care sunt avantajele aparatului dentar Invisalign?

  • Invisalign invizibil este detasabil, permitand manevrarea gutierei cu usurinta
  • Timp de tratament mai redus si mai putine vizite la cabinet
  • Reduce probabilitatea patarii dintilor cu anumite alimente sau bauturi
  • Permite periajul in conditii normale, astfel ca se poate mentine rutina obisnuita
  • Protejeaza dintii in cazul unor sporturi

Cine ar trebui sa poarte aparat Invisalign invizibil?

Aparatul dentar Invisalign trateaza majoritatea problemelor de aliniere dentara atat la adulti cat si la adolescenti: suprapunerea dintilor, malocluzie, micile goluri intre dinti sau dinti aglomerati.

Se poate apela la tratamentul Invisalign chiar daca exista punti dentare, coroane sau implanturi deoarece poate permite miscarea doar a anumitor dinti.

Igiena aparatului dentar Invisalign invizibil

Dupa clatirea si periajul gutierelor cu o periuta de dinti si o pasta de dinti, se pot utiliza comprese de curatare, ca cele utilizate pentru proteze sau un remediu clasic este sa fie lasate la inmuiat intr-un pahar cu apa si bicarbonat.

Cat costa un aparat dentar Invisalign?

Pretul unui tratament cu aparat dentar Invisalign este mai costisitor decat pretul unui tratament ortodontic cu aparate dentare clasice. Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru aparat dentar invizibil Invisalign!

Deschide chat
💬 Te putem ajuta?
Buna,
Te putem ajuta?