fbpx

Ai o urgență? Îți stăm la dispoziție telefonic de luni până vineri, între 08:00-20:00.

0766.407.782
Contactează-ne acum!

Tratamente ortodontice pentru zâmbete perfect aliniate!

Departamentul de ortodonție din Miko Dental vede aparatele dentare în primul rând ca pe instrumente de corectarea a poziționării incorecte a dinților și maxilarului în timpul mușcăturii alimentelor și a vorbirii. Indiferent de vârstă, persoanele care își doresc dinți perfect aliniați (copii, adolescenți sau adulți) sunt reticente atunci când vine vorba de un tratament ortodontic, deși sunt preocupate de aspectul estetic și își doresc un zâmbet perfect.

Cea mai la îndemână metodă prin care se poate corecta poziția dinților este prin aplicarea aparatelor dentare, care au rolul de a îndrepta dinții. Vă asigurăm că tehnologiile moderne permit ca aparatele dentare aplicate în clinica noastră să fie discrete, abia vizibile, dacă nu aproape invizibile, iar disconfortul purtării să fie minim!

TIPURI DE APARATE DENTARE

Aparatele dentare sunt realizate din diferite materiale: metal, ceramică, safir și plastic transparent (TruGEN™) și sunt diferite ca aspect și funcționalitate: aparate dentare fixe sau mobile. Indiferent care este tipul tău actual de mușcătură sau de poziționare a dinților, toate tipurile de aparate ajută la mișcarea dinților și ajustarea creșterii maxilarului, precum și a mușchilor conectați la acesta. Aparatele dentare fixe și mobile, invizibile, funcționează prin aplicarea unor forțe în direcția dorită pentru a ajuta la alinierea atât a dinților, cât și a fălcilor.

TRATAMENTE ORTODONTICE CU APARATE DENTARE FIXE

Aparatul ortodontic fix este compus, în general, din brackets metalici sau ceramici / de safir aplicați direct pe dinți și conectați între ei prin arcuri de sârmă subțire. Acestea sunt înlocuite progresiv în timpul tratamentului de către ortodont și exercită forța necesară pentru mișcarea și alinierea corectă a dinților. Aparatele dentare fixe pot fi aplicate, modelate și îndepărtate numai de către specialistul ortodont.

EFICIENȚĂ

⛓️Aparatele metalice tradiționale sunt cele mai eficiente pentru tratarea tuturor tipurilor de malformații dentare, deși sunt mai evidente decât alte tipuri de aparate dentare. Tratamentul este, în general, mai rapid decât în ​​cazul altor modele.

Aparatul dentar ceramic din ce în ce mai popular este aproape la fel de eficient ca cel metalic, dar diferă de acesta din urma prin aspect. 

💠Aparatul dentar din safir este la fel de eficient ca cel metalic, fiind preferat de pacienții mai tineri, din motive estetice.

DURABILITATE

⛓️Aparatele dentare metalice sunt foarte rezistente la forța generată în timpul tratamentului ortodontic, fiind recomandate în cazurile mai complexe.

Aparatele ceramice sunt puțin mai fragile decât cele metalice, putându-se ciobi sau fisura în timpul mestecării.

💠 Aparatul dentar din safir este foarte rezistent datorită provenienței sale, safirul fiind unul dintre cele mai dure minerale.

ESTETICĂ

💠 In ceea ce priveste factorul estetic, aparatele dentare din safir sunt soluția ideală, deoarece brackets-ii lor sunt practic transparenți. Dispozitivul de acest tip rămâne intact până la sfârșitul perioadei de tratament.

Aparatul ceramic este adesea preferat din motive estetice, deoarece culoarea ceramicii este asemănătoare cu cea a dinților și acest lucru face ca aparatul să fie mai discret și mult mai puțin evident decât cele din metal.

⛓️ Aparatele metalice au un aspect mai puțin estetic, însă sunt în continuare la modă în rândul generațiilor tinere și de adolescenți, care aleg modulele elastice în diverse culori vesele.

Nu te-ai hotărât încă ce aparat ți se potrivește? Programează-te acum la un consult de ortodonție și împreună vom găsi soluția optimă!

0766.407.782

APARATE DENTARE MOBILE- SPARK CLEAR ALIGNER

Acest tip de aparat dentar a revoluționat stomatologia, pentru că este un aparat ortodontic detașabil, personalizat. Spre deosebire de aparatele dentare tradiționale cu brackets, SPARK™ Clear Aligner este invizibil, deoarece este compus dintr-o serie de gutiere transparente cu funcția de a îndrepta dinții și de a rezolva diverse malocluzii. 

Gutierele transparente sunt de obicei generate de computer dintr-o matriță sau din amprentarea dinților pacientului cu ajutorul scannerului intraoral 3D. Datorită acestei tehnologii, se obține o amprentă extrem de precisă a gurii. Mai mult, pacientul își poate vedea viitorul zâmbet de la sfârșitul tratamentului.

Cu ajutorul scanării, este posibilă realizarea seriei de gutiere transparente personalizate.

Gutierele sunt subțiri și transparente, realizate din material plastic foarte rezistent, TruGEN™ hipoalergenic, care înconjoară dinții pe întreaga lor suprafață. Aceasta face ca aparatul să fie ușor de purtat și, mai ales, de îndepărtat. 

Pentru a fi perfect funcțional, SPARK™ Clear Aligner trebuie să fie purtat ideal 22 ore pe zi și îndepărtat numai pentru a mânca și pentru igiena orală zilnică.

Tratamentul este perfect nedureros, non-invaziv și nu afectează modul de vorbire al pacientului sau fonetica acestuia.

Gutierele transparente trebuie schimbate, în funcție de caz, la fiecare două săptămâni, într-un mod complet autonom, pentru o perioadă de la 6 până la 18 luni.

Ești gata să faci o schimbare de look a zâmbetului tău? Suntem aici pentru tine, abia așteptăm să-l conturăm împreună!

Află tot ce trebuie să știi despre costurile unui aparat dentar în secțiunea Tarife.
PROGRAMEAZĂ-TE ACUM

CAZURI DE ORTODONȚIE REZOLVATE LA MIKO DENTAL

ortodontie-Caz 35
ortodontie-Caz 34
ortodontie-Caz 19
ortodontie-Caz 20
ortodontie-Caz 26
ortodontie-Caz 36
Deschide chat
💬 Te putem ajuta?
Buna,
Te putem ajuta?