fbpx
Totul despre Digital Smile Design

Totul despre Digital Smile Design

Digital Smile Design (DSD) este un instrument digital care permite proiectarea virtuala a unei reabilitari dentare complete inainte de inceperea tratamentului. Practic, acest protocol de reconstructie digitala permite planificarea detaliata si o perspectiva realista asupra a ceea ce trebuie realizat prin lucrarile dentar.

Conceptul DSD este considerat cea mai moderna abordare de design disponibila centrata pe pacient. Protocolul de planificare a tratamentului permite analiza atenta a structurilor faciale si dentare ale pacientului prin tehnologie digitala. Procesul imbunatateste acuratetea rezultatelor, le controleaza si imbunatateste comunicarea intre echipa dentara si pacient.

Procesul Digital Smile Design reprezinta o experienta personalizata pentru pacient si poate fi aplicat tratamentelor de stomatologie cosmetica precum: implanturi dentare, aparate ortodontice, fatete, coroane. Cu ajutorul DSD pacientul isi vede noul zambet chiar inainte de inceperea tratamentului.

Procesul de proiectare a zambetului digital

Cu Digital Smile Design se planifica modul in care ar trebui sa arate zambetul cuiva, conform parametrilor estetici ai zambetului in format digital. Aceasta permite o mai buna comunicare intre medic, technician si pacient.

1. Fotografii si informatii

Planul DSD se bazeaza pe fotografii intraorale ale muscaturii, ale suprafetei maxilarului superior si inferior. Maxilarul se scaneaza cu scanerul intraoral pentru amprenta digitala si pentru a se inregistra muscatura. Aceasta metoda de amprentare este mult mai confortabila pentru pacient. Totodata, este mai rapida si mai precisa decat maniera clasica de amprentare.

Dupa protocolul de scanare intraorala sunt realizate si fotografii ale fetei pacientului pentru planificare.

2. Analiza si plan de tratament

Pe baza imaginilor sunt analizate proportiile faciale si dentare ale pacientului. Este examinata imaginea intreaga, considerand personalitate, trasaturi faciale, modul in care vorbeste persoana, analize dentare si obiective de tratament.Digital Smile Design

Trasaturile fetei ajuta la intelegerea simetriei fetei si armonia fiecarui zambet, conducand modelele digitale si simularea. Designul zambetului este axat pe simetria zambetului prin ghidarea pozitiei dintilor si ajustarea formei si culorii acestora pentru a se potrivi trasaturilor fetei.

Zambetul este conceput optimizand propunerea si reducand erorile. Viitoarea lucrare se proiecteaza cu forma, culoarea si proportiile cele mai potrivite pentru pacient.

Digital Smile Design

3. Imaginea finala

Pacientul poate vedea rezultatul de la finalul tratamentului.

Cine realizeaza designul zambetului?

Proiectarea zambetului nu presupune o singura procedura, ci este un tratament specializat care necesita expertiza. Proiectarea zambetului implica mai multe corectii care includ dinti, gingii, buze etc. Acest tratament nu este facut de un singur medic stomatolog, procedurile multiple presupun o echipa de medici experti cu experienta in diferite proceduri dentare.

Cum imbunatateste Digital Smile Design procedura stomatologica estetica?

Unul dintre avantajele Digital Smile Design este imbunatatirea si modernizarea procedurilor de stomatologie estetica.

Digital Smile Design permite cunoasterea rezultatului inainte de a incepe orice proceduri.

Deoarece prin Digital Smile Design se poate vedea rezultatul inainte de a incepe procedura, acesta este comunicat si individualizat impreuna cu pacientul.

Cu Digital Smile Design se obtine un rezultat mult mai simplu si controlat.

Cat dureaza proiectarea zambetului?

Timpul necesar pentru intregul proces dureaza intre una si trei saptamani, in functie de severitatea corectiei. Daca sunt implicate proceduri de indreptare a dintilor, este nevoie de aproximativ 12 – 16 luni pentru a aprecia rezultatul final.

Factori cheie in proiectarea zambetului

  • O imagine clara a asteptarilor pacientilor
  • Expertiza medicilor
  • Suportul tehnician de laborator
  • Calitatea materialelor alese
  • Ingrijirea postoperatorie
  • Control la fiecare sase luni
Deschide chat
💬 Te putem ajuta?
Buna,
Te putem ajuta?