fbpx
Restaurarea totala a danturii cu implanturi dentare

Restaurarea totala a danturii cu implanturi dentare

Este posibila restaurarea totala a unei arcade cu ajutorul implanturilor dentare?

Restaurarea totala a unei arcade se refera la tratamentul cu implant dentar pe mandibula sau maxilarul pe care nu mai exista dinti, simultan si intr-o singura operatie.
Progresele in tehnica implanturilor dentare au creat posibilitatea de a realiza o restaurare completa a gurii folosind implanturi dentare.

Procedura de restaurare a intregii guri

Reabilitarea completa a gurii cu implanturi este un tratament personalizat care depinde exclusiv de situatia specifica a pacientului. Scopul unui plan total de reconstructie este de a optimiza sanatatea intregii guri, inclusiv a dintilor, a gingiilor si a muscaturii.
Restaurarea totala include urmatoarele servicii de stomatologie cosmetica si de restaurare: implanturi dentare, punti dentare, coroane dentare.

O astfel de procedura necesita o planificare prealabila atenta. Primul pas al terapiei il constituie o consultatie pentru verificarea starii generale de sanatate a pacientului. Candidatii ideali pentru reabilitarea totala trebuie sa aiba o stare generala de sanatate buna. Multi pacienti necesita inlocuirea lucrarilor dentare existente purtate pentru mult timp (proteze mobile).

Printr-o examinare radiologica (CT dentar sau radiografie) se evalueaza cantitatea si calitatea osului si se realizeaza amprentele arcadelor. Cantitatea de os si calitatea acestuia sunt conditii esentiale pentru a sustine implanturile.

In aceasta faza este posibila observarea scheletului mandibulei sau a maxilarului si simularea implantului, alegand in avans dimensiunea, lungimea si inclinatia acestuia, pentru a fi plasat in cele mai bune puncte astfel incat sa sustina cat mai bine viitoarea proteza fixa.

De asemenea, se va stabili numarul exact de implanturi necesare in functie de arcada (de obicei de la 4 la 6). Apoi, se va crea o proteza care sa se potriveasca structurii fetei.

Ce este implantologia cu incarcare imediata?

Implantologia cu incarcare imediata este un protocol care prevede plasarea unuia sau mai multor implanturi si, in termen de 24 de ore de la interventia chirurgicala, atasarea unei proteze fixe temporare, capabile sa restabileasca estetica si functia de mestecat a pacientului.

Tehnica de implant cu incarcare imediată permite reabilitarea rapida a arcadelor dentare prin 4 sau 6 implanturi pozitionate in situri osoase strategice.

Implantologia cu incarcarea imediata All-on-4 sau All-on-6 presupune o durata scurta de tratament si garanteaza, cu o invazivitate minima a interventiei, rezultate functionale si estetice extrem de apreciate. Principalul avantaj al acestei tehnici este de a simplifica interventia chirurgicala, deoarece faptul ca sunt introduse doar 4 sau 6 implanturi o face mult mai putin invaziva.

Implanturile dentare pot fi inserate in osul rezidual evitand grefele osoase, fiind astfel si mai economice pentru pacienti.

Restaurarea completa a gurii se face folosind urmatoarele tehnici:

Implanturi dentare All-on-4

All-on-4 este metoda care utilizeaza 4 implanturi dentare pentru a sustine o proteza compusa din 12 dinti si asigura o stabilitate perfecta chiar si in situatia in care prezenta tesutului osos este minima.

restaurare totala

Implanturile care vor sustine protezele sunt fixate in zonele guriii care osul nu se resoarbe de obicei, formand un fel de radacina care poate fi perfect integrata in tesutul osos. Pe cele 4 implanturi se poate atasa o proteza detasabila sau una fixa. Protezele pot fi aplicate pe ambele arcade intr-o singura sesiune.

Pentru cazurile in care exista putin os, tehnica All-on-4 este cu siguranta cea mai rapida solutie pentru a obtine o proteza fixa ​​pe implanturi.

Implanturi dentare All-on-6

Prin tehnica All-on-6 sunt plasate 6 implanturi care vor sustine o proteza formata din 12 dinti. Pe fiecare implant sunt insurubate bonturi de titan, apoi proteza este fixata permanent.

Implantologia All-on-4 sau All-on-6 s-a nascut ca o alternativa la protezele dentare pentru a avea dinti ficsi pe implanturi dentare chiar si atunci cand exista putin os, asigurand stabilitate si confort mai mare pacientului.

Beneficiile tehnicilor de restaurare completa a All-on-4 si All-on-6

  • functionalitatea si siguranta implantului
  • elimina timpii de asteptare pentru osteointegrare
  • lucrarea poate fi efectuata chiar si intr-o singura sesiune
  • interventie minim invaziva
  • rezultat estetic optim: dintii vor arata ca cei naturali
  • alternativa valabila la protezele dentare. In special la pacientii mai tineri pentru care protezele dentare ar putea reprezenta un soc, aceasta metoda este o solutie excelenta
  • imbunatatirea masticatiei
  • reducerea costurilor.

Cat costa un implant dentar pentru toata gura?

In cadrul clinicii dentare Miko Dental beneficiati de experienta vasta a medicilor implantologi in restaurari complexe, functionale, durabile si estetice cu implanturi si dinti ficsi in 24 de ore. Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru implanturi si proteze dentare.

Deschide chat
💬 Te putem ajuta?
Buna,
Te putem ajuta?