fbpx

Ai o urgență? Îți stăm la dispoziție telefonic de luni până vineri, între 08:00-20:00.

0766.407.782
Contactează-ne acum!

Satisfacția e maximă când salvăm un dinte de la extracție!

Tratamentul endodontic sau tratamentul de canal radicular este o terapie necesară în toate cazurile în care o infecție bacteriană a pătruns profund atacând pulpa dentară. Cabinetul de endodonție din cadrul Miko Dental putem spune că este cel mai aglomerat, deoarece procedurile endodontice la microscop se realizează în cazuri de carii moderate sau severe pentru a trata infecțiile care au afectat pulpa dintelui. Prin acest tratament nedureros se repară interiorul deteriorat al unui dinte până la apex (capătul rădăcinii), evitându-se extracția sau retratarea acestuia.

MICROSCOPUL ENDODONTIC ZEISS

Microscopul endodontic Zeiss reprezintă un instrument esențial în procesul de tratare a rădăcinilor dentare afectate. Cu o precizie și o acuratețe incredibile, acest dispozitiv permite medicilor noștri să efectueze intervenții delicate și complexe la nivelul canalului radicular, asigurând astfel un tratament eficient și complet.

CÂND ESTE NECESAR TRATAMENTUL DE CANAL LA MICROSCOP?
🔵 durere severă de dinți în timpul mestecării sau mușcării alimentelor
🔵 sensibilitate persistentă la cald sau rece
🔵 colorarea dintelui
🔵 în urma unor tratamente endodontice efectuate incorect
🔵 gingii umflate sau afecțiuni parodontale
🔵 puroi în jurul unui dinte infectat
🔵 carie extinsă pe mai mulți dinți
🔵 umflarea feței sau a gâtului

FAZELE TRATAMENTULUI DE CANAL

  1. Primul pas al unui tratament de canal este o radiografie care permite medicului endodont să aibă informații specifice cu privire la forma și lungimea exactă a rădăcinilor dintelui pe care se efectuează tratamentul.
  2. După anestezia locală, dintele este izolat cu ajutorul unei membrane de cauciuc, numita digă, pentru a impiedica bacteriile din salivă să pătrundă în interiorul dintelui.
  3. Pentru a ajunge la pulpa dintelui se face un orificiu prin coroana dintelui. Apoi, medicul endodont accesează cu precizie canalul dentar și îndepărtează orice infecție sau țesut deteriorat, lăsând zona curățată și dezinfectată. Canalul radicular este, astfel, curățat și pregatit pentru obturație. 
  4. Sesiunea se termină cu modelarea canalului și umplerea acestuia cu gutapercă, un material biocompatibil care restabilește morfologia și funcția elementului dentar. 

Citește mai multe detalii în articolul din Blog.

 VREI SĂ AFLI CUM ARATĂ, DE FAPT, UN TRATAMENT DE CANAL? 

Urmărește acest video!

Află tot ce trebuie să știi despre tratamentele endodontice din Miko Dental.

Deschide chat
Bună! Cu ce te putem ajuta astăzi?