fbpx
Avantajele implantului dentar ghidat digital

Avantajele implantului dentar ghidat digital

Implantologia ghidata sau asistata de calculator permite simularea operatiei de inserare a implantului dentar. In acest fel se poate obtine o prelucrare virtuala a zonei in care vor fi introduse implanturile si se poate determina pozitia si inclinarea acestora. De asemenea, aceasta tehnica face posibila accelerarea si realizarea diagnosticului si a tratamentelor de implantologie mai sigure si mai precise.

Implantologia ghidata de computer reduce semnificativ riscul erorii umane, ajutand la planificarea unei proceduri mai sigure si eficiente, cu un bun rezultat estetic. In plus, implantologia ghidata ajuta medicul implantolog sa introduca bontul (elementul protetic care leaga surubul introdus in tesutul osos de coroana dentara vizibila) si deci sa asigure spatiul necesar pentru pozitionarea coroanei. Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestei tehnici este siguranta rezultatelor obtinute.

Cum se realizeaza implantologia ghidata de computer?

Primul pas este examinarea orala a pacientului: cavitatea bucala este scanata folosind scanarea CT 3D. Prin intermediul unui software specific, se simuleaza un model tridimensional al arcadelor dentare, pentru o proiectare preliminara a inserarii implanturilor. Prin aceasta scanare se capteaza informatii esentiale, cum ar fi pozitia nervilor senzoriali, pozitia sinusului maxilar sau a altor puncte anatomice de referinta.

implant dentar ghidat digital
Pe baza acestei simulari se creeaza un „ghid chirurgical” care este folosit pentru a efectua interventia chirurgicala fara ca gingia sa fie afectata: surubul este apoi pozitionat in interiorul tesuturilor, urmand coroana dentara vizibila.

Datorita acestui sablon, medicul dentist va putea plasa implanturile in pozitia cea mai potrivita in functie de structurile osoase si anatomice, fara incizie si suturi ale gingiei. In acest fel, interventia asupra pacientului se va realiza cu maxima siguranta si precizie.

Planificarea chirurgicala virtuala in mediu 3D, prin care se poate reabilita o proteza fixa sustinuta de implanturi, intr-o singura sedinta si cu invazivitate minima, exclude folosirea bisturiului. Datorita acestei planificari precise inainte de interventie, procedura se finalizeaza rapid.

Laboratorul dentar va putea construi in prealabil proteza provizorie, facand astfel posibila aplicarea acesteia pe implanturi imediat ce operatia este terminata.

Beneficiile implantului dentar ghidat digital

Pacientii care au nevoie de implanturi dentare pentru inlocuirea mai multor dinti lipsa sau aceia care poarta deja proteze dentare mobile si doresc o proteza dentara fixa pot recurge la aceasta tehnica.

– Operatia de implant dentar este precisa, sigura si previzibila. Datorita ajutorului calculatorului, se poate opera cu extrema precizie, reducand posibilitatea unor eventuale leziuni ale nervilor sau alte probleme

– Precizie maxima in amplasarea implantului dentar si a protezei datorita posibilitatii de a identifica dinainte pozitia precisa a implantului

– Durata interventiei este mai redusa

– Acest tip de interventie chirurgicala nu implica folosirea bisturiului sau suturi. Din acest motiv este mai putin invaziva decat chirurgia traditionala cu implanturi, cu o reducere a sangerarii, durerii si disconfortului dupa interventie chirurgicala;

– Posibilitatea de a profita la maximum de densitatea osoasa a pacientului: este posibil sa se actioneze chiar si in cazurile in care exista resorbtie osoasa fara a fi nevoie de grefe sau aditie osoasa

– Perioada de recuperare postoperatorie este mai scurta

– Posibilitatea de a efectua incarcare imediata. Datorita faptului ca este minim invaziva, implantologia asistata de computer permite aproape intotdeauna aplicarea unei proteze provizorii fixe pe implanturi in decurs de 24 de ore de la introducerea acestora. Aceasta tehnica poarte numele de incarcare imediata.

– Este suficeinta o singura interventie chirurgicala, tratamentul chirurgical se efectueaza intr-o singura operatie.

 

 +40766.407.782 +40745.201.251  Consultaţie online blank
« Din 2007, peste 20000 de pacienţi fericiţi! »