fbpx
Implant dentar si proteza intr-o singura interventie

Implant dentar si proteza intr-o singura interventie

Unul sau mai multi dinti lipsa reprezinta un disconfort pentru pacient, de la mestecat defectuos, profil facial modificat, probleme articulare ale maxilarului pana la partea estetica. Exista insa o forma de implantologie mai rapida si mai eficienta prin care dintii lipsa pot fi inlocuiti in 24 de ore, si anume implantologia cu incarcare imediata sau procedura SKY Fast & Fixed by Bredent.

Caracteristica particulara a implantologiei cu incarcare imediata este posibilitatea de a plasa dinti ficsi, sub forma unei proteze dentare fixe temporare in aceeasi sedinta in care sunt inserate si implanturile, in decurs de 24 de ore. Aceasta inseamna ca pacientul va avea parte de un zambet perfect si o functionalitate totala a danturii, un avantaj incontestabil fata de alte forme de implantologie.

Practic, prin aceasta tehnica, in aceeasi zi se extrag dintii (atunci cand sau daca este nevoie), se insereaza implanturile dentare si se ataseaza o proteza provizorie fixa, insurbata pe implanturi. Pentru restaurarea completa a unei arcade este nevoie de 6 implanturi in cazul maxilarului si de 4 implanturi la mandibula.

mplant dentar rapid Fast & Fixed

 

 

mplant dentar rapid Fast & Fixed

 

 

 

 

 

 

In cazul implantologiei traditionale, este necesara o perioada de 3-4 luni intre introducerea implantului si plasarea protezei fixe; in aceasta perioada, spatiul de deasupra implantului inserat ramanand gol. Pentru a depasi aceasta problema, pot fi utilizate solutii de protezare detasabile care nu impovareaza implantul nou introdus.

In cazul unei interventii chirurgicale de implant dentar pe 4 sau 6 implanturi (arcada dentara completa), va fi atasata o proteza totala provizorie. Pacientul va utiliza proteza pentru o perioada de 3-6 luni, iar dupa osteoinegrarea implanturilor, aceasta va fi inlocuita cu o proteza fixa ​​permanenta.

Cum se efectueaza o interventie de implant cu incarcare imediata?

Dupa o prima consultatie, se stabileste tipul de interventie ce urmeaza sa fie realizat pe baza unei radiografii panoramice si a unei scanari CT care indica starea osului in care vor fi inserate implanturile.
Operatia de inserare a implanturilor are durata variabila: aproximativ o ora pentru implanturi unice si pana la 3 ore pentru reabilitari complete.
In a 2-a doua sesiune sunt montate protezele fixe temporare.

Conditiile necesare pentru implantul dentar cu incarcare imediata

  • Sa existe suficient os natural: aditia osoasa nu trebuie efectuata in acelasi timp cu inserarea implantului;
  • Sa existe un bun suport parodontal (gingival);
  • Absenta bruxismului sau malocluziei severe.

In aceste conditii se pot efectua incarcari imediate pe trei tipuri de implanturi dentare.

Incarcare imediata pe un singur implant

Implantul poate fi inserat atunci cand elementul dentar lipseste deja sau in urma unei extractii. Coroana dentara poate fi incarcata imediat pentru a inlocui singurul dinte lipsa. Dupa aproximativ 2-3 luni de protezare temporara fixa, este pozitionata coroana finala insurubata sau cimentata pe bont.

Incarcare imediata pe mai multe implanturi

Proteza dentara temporara atasata in aceeasi sesiune cu implanturile dentare a fost creata pentru nevoile estetice cerute de reabilitarea cu implanturi dentare in zonele frontale din care lipsesc dinti.
Incarcarea imediata pe implanturi multiple este posibila daca regenerarea sau aditia osoasa nu este necesara pentru inserarea implanturilor dentare.

Incarcare imediata pe intregul maxilar sau mandibula

Un arc intreg edentat (pe care nu mai exista nicun dinte) poate fi reabilitat cu ajutorul tehnicii inovatoare pe 4 sau 6 implanturi.
Lipsa totala a dintilor de pe mandibula se rezolva cu plasarea a doar 4 implanturi ancorate in puncte specifice: 2 implanturi pozitionate drept vertical in sectoarele frontale si 2 implanturi inclinate in zonele premolare.

Incarcarea imediata permite reabilitarea unei intregi arcade si atasarea unor dinti ficsi imediat. Proteza cu incarcare imediata trebuie intotdeauna insurubata pentru a permite ulterior inlocuirea ei cu proteza definitiva, fara a deteriora implanturile. Proteza cu incarcare imediata poate fi facuta cu gingie falsa sau fara gingie.
Proteza cu gingie falsa este utilizata atunci cand resorbtia osoasa este atat de importanta incat dintii par prea lungi: gingia falsa din rasina sau ceramica ajuta la reechilibrarea raportului intre dinti si gingie.
Proteza fara gingie este utilizata atunci cand exista o usoara resorbtie osoasa.

Care sunt avantajele implantologiei cu incarcare imediata?

De ce difera aceasta tehnica de alte proceduri de implant dentar? Pentru ca:

  • Este o interventie chirurgicala minima invaziva si, prin urmare, cu pierderi limitate de sange
  • Se reabiliteaza imediata functia de mestecat fara limitari in alimentatie
  • Este o interventie rapida, care are loc intr-o singura sesiune
  • Este o procedura mai economica decat alte optiuni, intrucat intreaga interventie efectuata intr-o singura sesiune reduce semnificativ costurile totale.

Implant dentar rapid: costuri

Procedura de implant rapid sau incarcare imediata necesita instrumente moderne si un personal instruit si calificat pentru a realiza acest tip de operatii.
In cadrul clinicii dentare Miko Dental beneficiati de experienta vasta a medicilor implantologi in tehnica cu implant dentar rapid Fast and Fixed.
Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru implant si proteze dentare.

Deschide chat
Bună! Cu ce te putem ajuta astăzi?