fbpx
Implantul dentar Zimmer Trabecular: avantaje si caracteristici

Implantul dentar Zimmer Trabecular: avantaje si caracteristici

Ce este implantul dentar Zimmer?

Implant dentar Zimmer Trabecular

Zimmer Trabecular

 

 

 

 

 

 

 

 

Exista diferite tipuri de implanturi dentare, insa Zimmer Dental, un furnizor american de produse premium de reabilitare si reconstructie dentara, a dezvoltat un tip inovator si foarte eficient. Utilizat initial pentru dispozitivele ortopedice, Zimmer Trabecular este un implant dentar revolutionar.

Implanturile dentare Zimmer sunt dispozitive dentare special concepute pentru a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa, asigurand in acelasi timp stabilitatea pe termen lung a tesutului dur si moale si functionalitate adecvata a articulatiei maxilare. Printre cele mai populare implanturi Zimmer se afla sistemul de implanturi Tapered Screw-Vent, care include implanturi Trabecular Metal.

Ce este Trabecular Metal?

Zimmer implant trabecular

Zimmer Trabecular Metal este un biomaterial unic de ultima generatie in materie de implanturi dentare.

Metalul trabecular este un material tridimensional, singurul de acest fel dezvoltat pana acum, complet biocompatibil cu tesuturile umane. Structura sa comparabila cu a osului are o porozitate de pana la 80%.

 

Trabecular porozitate
Uniformitate tridimensionala cu porozitate de pana la 80%

Implantul dentar realizat din metal trabecular prezinta o sectiune mediana ce permite cresterea osului catre interior, dinspre tesutul osos sanatos spre zona afectata. Osul are potentialul de a creste pe nanosurfata materialului metalic trabecular, in porii sai interconectati si in jurul acestora. Aceasta retea de pori consistenta si interconectata a materialului trabecular este proiectata pentru crestere din si in, ceea ce poarta numele de osteoincorporare.

 

 

 

 

 

Fiind stimulata osteoincorporarea, este facilitata si integrarea implantului. Datorita acestei caracteristici unice de incorporare osoasa, implanturile selectate pot fi incarcate imediat, la 2-4 saptamani de la operatie.

Studiile au demonstrat ca materialul trabecular contribuie la stabilitatea primara a implantului, datorita gradului inalt de ductilitate pe care il prezinta, adica capacitatea de a-si schimba forma.

Materialul inovativ Trabecular Metal este fabricat din tantal, elementul 73 din tabelul periodic, folosindu-se un procedeu brevetat de depunere a vaporilor. Tantalul este un metal biocompatibil si rezistent la coroziune, fiind utilizat in diferite dispozitive implantabile de peste 60 de ani. Spre deosebire de alte metale biocompatibile (zirconiu sau titan), tantalul are avantajul elasticitatii similare osului uman, implantul avand rolul de a prelua forta exercitata evitandu-se astfel traumataziarea tesutului din jur.

Avantajele implanturilor dentare Zimmer Trabecular

Sistemul unic de implanturi dentare Zimmer Trabecular, care permite cresterea osului pe si in implant, ofera o serie de avantaje incontestabile.

  • Designul inedit 3D reda structura osului
  • Sunt concepute pentru a avea o mare flexibilitate, datorita micro canelurilor existente in structura
  • Materialul special din care sunt realizate, tantalul, ofera o rezistenta deosebita
  • Permitand cresterea tesutului osos si in interiorul implantului – osteoincorporarea, acest sistem unic creste stabilitatea si consolideaza plasarea implantului
  • Structura lor foarte asemanatoare cu cea a osului este foarte rezistenta la coroziune, permitand utilizarea implanturilor pentru perioade lungi

Vezi si pret implant dentar Zimmer!

 +40766.407.782 +40745.201.251  Consultaţie online blank
« Din 2007, peste 20000 de pacienţi fericiţi! »