fbpx
Proteza dentara cu capse

Proteza dentara cu capse

Proteza dentara cu capse reprezinta o alternativa la protezele clasice, pe care multi pacienti le considera incomode si jenante, si este preferata in cazul persoanelor care si-au pierdut din diferite motive toti dintii si in cazul carora osul a fost resorbit semnificativ. Stabilitatea acestui tip de proteze este data de capsele care se cimenteaza pe dintii sau radacinile dentare restante sau pe implanturi dentare cu capse.

proteza capse fixa pe implant

In acest caz, sunt necesare doar cateva implanturi dentare pentru a sprijini proteza, plasate strategic pe maxilar si mandibula. Practic, aceste capse presupun infiletarea unei componente in interiorul implantului si a alteia in proteza. In majoritatea cazurilor, acest sistem special de prindere este in forma de bila si se potriveste in prize in “buzunarasul’ din proteza. In momentul in care proteza este inserata pe implanturile situate in os, aceasta devine fixa, oferindu-i purtatorului stabilitate crescuta fata de proteza traditionala detasabila fara implanturi dentare.

Implanturile dentare utilizate sunt implanturi specifice pentru acest tip de procedura. Avand in vedere ca ele servesc pentru a mentine proteza, aceasta poate fi plasata cu implanturile intr-o singura etapa.

Proteza dentara cu capse poate fi realizata dintr-o baza acrilica fabricata la comanda, care va arata ca tesutul gingival. Dintii pot fi din portelan sau acrilic, imitand aspectul natural si e nevoie de minimum 2 implanturi dentare pentru o functionare corecta pe termen lung.

Proteza dentara pe implanturi cu capse permite mentinerea gingiilor sanatoase si integritatea structurilor faciale, ofera suport pentru tesutul osos atrofiat, restabileste capacitatea de a manca si zambi cu incredere iar pacientul o poate indeparta singur in scopul curatarii.

Avantajele protezei dentare cu capse

Protezele dentare cu capse pot fi atasate fie pe implanturi dentare, fie pe radacini de dinti naturali, sunt personalizate si asigura pacientului mai multa stabilitate si confort.

Iata cateva dintre beneficiile protezelor dentare cu capse:

  • reprezinta o solutie permanenta pentru pierderea dintilor
  • are stabilitate mai mare decat potezele clasice care se sprijina direct pe gingie creand disconfort atat la masticatie cat si la vorbire
  • elimina problema principala a protezei clasice: de cadere din gura cand mancati sau vorbiti
  • poate fi indepartata pentru curatare de pacient
  • arata si functioneaza la fel ca dintii naturali
  • ajuta la prevenirea pierderii osoase din maxilar
  • pretul avantajos pentru o solutie de proteza totala fixa
  • procedura este mai putin invaziva (in cazul variante pe implanturi cu capse, sunt utilizate mai putine implanturi)
  • rapid de realizat
Deschide chat
Bună! Cu ce te putem ajuta astăzi?