fbpx

Ai o urgență? Îți stăm la dispoziție telefonic de luni până vineri, între 08:00-20:00.

0766.407.782
Contactează-ne acum!

Dacă te-ai programat la un consult la Miko Dental, ai făcut deja primul pas!

Prima vizită nu se uită niciodată! La sosirea în clinica noastră, vei fi întâmpinat de personalul nostru amabil de la recepție, care îți va oferi asistență în completarea formularelor necesare pentru fișa de pacient, unde se va regăsi planul de tratament și toate informațiile despre starea sănătății tale orale. Apoi, vei fi invitat în cabinetul dentar pentru a discuta istoricul medical și stomatologic, preocupările tale și obiectivele pe care vrei să le atingi cu zâmbetul tău.

În timpul primului consult, vei beneficia de expertiza noastră în toate specializările clinicii Miko Dental: implantologie și chirurgie orală, protetică dentară, estetică dentară, ortodonție – aparate dentare , endodonție – tratamente de canal și parodontologie. Unul dintre specialiștii noștri va efectua o radiografie dentară și o examinare detaliată a sănătății tale dentare.

Pe baza rezultatelor examinării și a discuțiilor avute în cabinet, vei primi un plan personalizat de tratament, adaptat nevoilor și dorințelor tale. Ne facem întotdeauna timp să îți explicăm în detaliu opțiunile de tratament disponibile, avantajele și riscurile fiecărui tratament și să răspundem la orice întrebări sau îngrijorări pe care le ai legate de timp și costuri.

OBTURAȚII DENTARE – CUM TRATĂM CARIILE DENTARE

Echipa noastră de specialiști și tehnologiile avansate din clinică îți oferă o gamă completă de opțiuni de tratament pentru a redobândi încrederea în zâmbetul tău.
Ce sunt cariile dentare? 
Cariile dentare sunt deteriorări ale smalțului dentar (dentina) cauzate de bacteriile din placa dentară. Bacteriile erodează smalțul și pot duce la formarea unor crăpături sau găuri pe suprafața dintelui sau în zonele inaccesibile cu ochiul liber. Cariile dentare pot fi cauzate de o serie de factori, inclusiv igiena orală inadecvată, consumul excesiv de zahăr și acizi, dieta necorespunzătoare sau predispoziția genetică.
Tipurile de carii dentare
🔵 Carii coronare – acestea apar pe suprafața de contact a dintelui.
🔵 Carii interdentare – acestea nu se văd cu ochiul liber, pentru că se află între dinți, pe un perete sau pe ambii pereți ai unui dinte.
🔵 Carii de dentină – sunt cele care avansează în interiorul dintelui, afectând stratul de dentină, și de regulă oferă disconfort pacientului.
🔵 Carii radiculare – acestea afectează rădăcinile dintelui și pot duce la infecții și probleme ale țesutului gingival.
🔵 Carii ocluzale – sunt cariile care apar între un dinte și un molar sau o măsea. 
🔵 Carii secundare – se mai numesc și carii recurente, pentru că apar sub plombe deja existente.

METODE DE TRATAMENT PENTRU CARII DENTARE

Obturație dentară: această metodă clasică de plombare a dintelui implică îndepărtarea țesutului cariat și umplerea cavității rezultate cu un material de plombă durabil din compozit.

Incrustația dentară: Pentru carii mai extinse sau pentru a repara dinții afectați în mod substanțial, incrustația dentare oferă o soluție mai solidă și mai estetică. Acestea sunt fabricate în laborator și apoi cimentate în cavitatea dentară.

Tratamente cu laser: Tehnologia laserului poate fi utilizată pentru îndepărtarea țesutului cariat fără a afecta țesuturile sănătoase din jur. Acest tratament este rapid, precis și minim invaziv.

Tratamente la microscop: folosirea microscopului în timpul tratamentului cariilor permite specialiștilor să efectueze proceduri mai precise și mai detaliate, minimizând pierderea țesutului sănătos și maximizând rezultatele.

Indiferent de tipul sau gravitatea cariei dentare, echipa Miko Dental te va ghida în alegerea celei mai potrivite metode de tratament. Contactează-ne astăzi online sau telefonic, pentru a programa o consultație și a începe călătoria către un zâmbet de invidiat!

EXTRACȚII DENTARE

Extracțiile dentare pot fi necesare în anumite situații pentru a menține sănătatea și funcționalitatea generală a cavității orale și, în special, în pregătirea tratamentelor de inserare a implanturilor dentare. La Miko Dental, îți oferim servicii profesionale și garantăm un mediu confortabil și nedureros în tratarea problemelor dento-alveolare.

CE SUNT EXTRACȚIILE DENTARE ȘI ÎN CE SITUAȚII SUNT NECESARE?

Extracțiile dentare reprezintă proceduri chirurgicale care implică îndepărtarea unui dinte din cavitatea orală. Acestea pot fi necesare în următoarele situații:

🔵 Carii dentare avansate: atunci când o carie dentară afectează grav structura dintelui și nu mai poate fi salvat prin alte proceduri.
🔵 Dinte deteriorat sau fracturat: dacă un dinte este grav deteriorat sau fracturat și nu mai poate fi restaurat, extracția poate fi singura soluție pentru a preveni infecțiile și alte complicații.
🔵 Infecții dentare: infecțiile severe ale pulpei dentare sau ale țesuturilor din jurul dintelui (abcese dentare) pot necesita extracția dintelui afectat pentru a opri răspândirea acestora.
🔵 Pregătirea pentru tratamente cu implanturi dentare: extracțiile dentare sunt necesare înaintea procedurilor de implant dentar, pentru a insera șurubul și a plasa coroana provizorie. 
🔵 Pregătirea pentru tratamente ortodontice: uneori, extracțiile dentare sunt necesare pentru a face spațiu pentru alinierea corectă a dinților în timpul tratamentelor ortodontice.
🔵 Molari de minte care dor: măselele de minte pot provoca disconfort, durere și complicații în cavitățile orale și pot necesita extracție.

Echipa noastră te va ghida cu sfaturi de îngrijire post-operatorie, pentru a te asigura că procesul de vindecare decurge fără probleme. 

Crezi că doare o extracție dentară? 

Nu îți face griji, ești în siguranță sub anestezie locală sau sedare intravenoasă și facem tot posibilul ca întreaga experiență să fie cât mai confortabilă!

Mulți pacienți au scăpat de teama de dentist la Miko Dental, te așteptăm la un consult, pentru a începe călătoria către un zâmbet perfect sănătos!

PROFILAXIE – IGIENIZAREA DENTARĂ ȘI METODELE DE PREVENȚIE

În tratamentul profilaxiei, detartrajul și periajul dentar profesional sunt proceduri care au ca scop menținerea sănătății dinților și gingiilor și sunt necesare cel puțin o dată la 6 luni. 

Prin îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului care se acumulează în zonele dificil de curățat cu ajutorul periuței de dinți, ajuți la prevenirea cariilor și a bolii parodontale.

Procedura este, de obicei, una simplă și rapidă care nu necesită anestezie locală. 

  1. Igienistul dentar îndepărtează depunerile de tartru și placa bacteriană prin utilizarea unor instrumente care oscilează la frecvență mare.
  2. Apoi aplică o pastă abrazivă pentru a elimina petele și reziduurile de pe suprafața dentară.
  3. Ultimul pas implică procedura Air Flow, realizată cu ajutorul unui instrument special care generează un jet puternic de apă, aer și praf de bicarbonat, pentru a-i face mai albi și mai strălucitori.

Chiar dacă nu mai ții minte când ai făcut ultima oară un detartraj, odată ce devii pacient Miko Dental, vei fi informat prin sms când se apropie data unei noi igienizări!

Ești pregătit să vii la un detartraj și un control de rutină?

Citește mai multe detalii în articolul din Blog.

Deschide chat
Bună! Cu ce te putem ajuta astăzi?