Beneficiile implantului dentar pentru sanatatea orala

Beneficiile implantului dentar pentru sanatatea orala

In cazul lipsei dintilor, alternativele de inlocuire sunt limitate: fie o punte dentara, adica o proteza detasabila, fie implanturi dentare.

Ce sunt implanturile dentare?

Un implant dentar inlocuieste intreaga structura a dintilor naturali. Implantul este format dintr-o radacina de titan inserata in os, un bont protetic si o coroana. Prin urmare, implantul si coroana dentara arata ca un adevarat dinte natural si indeplinesc aceleasi functii.

Avantajele implantului dentar
Implantologia dentara de ultima generatie are beneficii pe care solutiile folosite anterior nu le au.

Care sunt beneficiile implantului dentar?

Avantajele implanturilor dentare sunt atat de ordin medical, avand legatura cu sanatatea orala, cat si de natura estetica, la fel de importante, deoarece pierderea dintilor afecteaza starea de spirit si poate da nastere unei stari de disconfort sau rusine.

  • Implantul dentar este o solutie permanenta la pierderea dintilor: Toate celelalte optiuni necesita austari sau inlocuire, dar un implant dentar dureaza multa vreme.
  • Implantul dentar previne resorbtia osoasa sau atrofierea osului: atunci cand se pierde un dinte, in timp se reduce masa osoasa a maxilarului.
  • In cazul implantului dentar vorbim osteointegrarea implantului dentar, legatura intre celulele osoase si moleculele de titan din care este fabricat implantul, care nu permite nici o miscare, deoarece rezista la forta masticatorie. Implantul stimuleaza osul si il pastreaza, la fel ca radacina naturala a dintelui.
  • Implanturile dentare sunt nedureroase. Datorita unei noi tehnologii, astazi se pot insera implanturi dentare fara durere. Implantologia ghidata de computer foloseste un software sofisticat care permite medicului implantolog sa produca o simulare virtuala a interventiei chirurgicale, oferind fiecare detaliu si permitand pozitionarea implanturilor intr-un mod precis si mai ales nedureros pentru pacient.
  • Prin inlocuirea perfecta a dintilor, implanturile dentare completeaza dentitia, restabilind conditiile naturale de mestecare. In plus, se vor putea consuma toate tipurile de alimente, fara restrictii.
  • Unele proteze sau mai multi dinti lipsa afecteaza capacitatea de a pronunta corect anumite cuvinte, insa implanturile dentare previn acest defect.
  • Implantul dentar elimina orice disconfort: purtarea unei proteze dentare poate crea un disconfort la vorbit sau mancat. Protezele amovibile pot aluneca, se pot deplasa, provocand inconveniente pe care un implant dentar nu le va da.
  • Intretinerea implanturilor este foarte simpla: un implant dentar este ca un dinte natural si nu necesita produse specifice pentru curatare. Se folosesc aceleasi instrumente ca si pentru curatatul dintilor naturali: periuta de dinti, pasta de dinti, ata dentara, la care se dauga dusul bucal.
  • Implantul dentar este suport pentru dintii naturali adiacenti: dintii se misca, insa foarte incet si nu vizibil. Daca lipseste un dinte, dintii adiacenti din ambele parti se deplaseaza provocand dezaliniere. Datorita implanturilor dentare, dintii naturali raman stabili.
  • Implantul dentar confera rezistenta maxilarului: Comparativ cu protezele dentare, implanturile dentare ofera aceeasi rezistenta la muscatura ca si dintii naturali.
  • Prin inserarea impantului dentar nu se intervine asupra dintilor naturali: spre deosebire de puntile mobile care necesita reducerea dintilor adiacenti, implanturile dentare sunt complet independente.
  • Implantul dentar este stabil, fara a fi nevoie de alte elemente de sutinere: protezele detasabile necesita un adeziv pentru a fi stabilizate, care trebuie inlocuit periodic.

    Avantajele de natura estetica ale implanturilor dentare

    • Implanturile dentare restabilesc zambetul: zambind cu unul sau mai multi dinti lipsa poate crea o senzatie de disconfort. Prin refacerea dintilor, implantul dentar restbileste zambetul si stima de sine.
    • Implanturile dentare au aspectul similar cu al dintilor naturali: sunt disponibile in diferite forme si culori, deoarece trebuie sa se adapteze la dintii pacientului, la culoarea si forma lor
    • Implanturile dentare impiedica modificarea structurii fetei: prin pierderea dintilor, exista o lipsa de suport la nivelul maxilarului, spatii goale in gingii care schimba aspectul fetei, cum ar fi buzele cazute, obrajii retrasi, barbia proeminenta.
    • Un implant dentar este inlocuitorul perfect pentru un dinte natural: are o radacina de titan si o coroana metaloceramica sau de zirconiu. Diferenta intre acesta si dintii naturali este imperceptibila.

    Cat costa un implant dentar?

    Pretul unui tratament cu implant dentar este dat de tipul implantului, de materiale si, mai ales, de experienta medicului implantolog.

    In cadrul clinicii stomatologice Miko Dental beneficiati de experienta vasta a unor medici specialisti in tratamentul cu implant dentar.

    Va invitam sa consultati lista noastra de preturi pentru implant dentar.

Deschide chat
Bună! Cu ce te putem ajuta astăzi?